Kitap Baskı Fiyatı Hesapla | Kitap Başvurusu Yap | Alo Bilgi: 0 544 687 66 90 | ÜYE GİRİŞİ | SEPETİM |
|
|
|
Kitap yazma sürecinde okumak önemli… Çünkü başkalarının cümlelerini takip ede ede kendi cümlelerinizi bulmayı öğrenirsiniz. Hayatımıza devam ederken, bir yandan da çevremizdeki insanların yaşamlarına ve yaşadıklarına tanıklık ederiz ve bizim dışımızda olagelen pek çok yaşam tecrübesini farkında olmadan alır kendimize katarız. Okumalıyız; çünkü başka hayatlar, başka tecrübeler, başka hatalar, başka iyilikler, başka kötülükler, katliamlar, savaşlar, barışlar, aşklar, dramlar ve daha hayatın içinde yaşanan pek çok durum bizi de ilgilendirir. Çünkü kendimizi ve hayatı anlamaya, oldurmaya çalışırken bütün bunlar bize muhteşem birer tecrübedir. Ve biz bunları hep birden deneyimleyemeyiz. Çevremizdeki meseleleri gözlemlerken pek çok duyguyla ve bilgiyle birikir, dolarız. İşte o zaman dışımızdan başlayan her şey düşüncemizi, duygumuzu, hayatı ve insanı başka türlü algılamamızı sağlar ve işte tüm bunlar bizim de meselemiz olmaya başlar. Meselesi olmayanın, yazacak bir şeyi de yoktur!
Okumalıyız; çünkü okumak, hayal gücümüzü tetikler ve yaratıcılığımızı artırır.
Okumalıyız; çünkü her okuduğumuz yeni cümlede yeni yeni kelimeler öğreniriz ve bir cümlenin daha başka hangi enteresanlıkla kurulabildiğine tanıklık ederiz, bundan bazen dehşete bile kapılırız. Dil kendi içindeki sığlığa itiraz eder ve yeni yeni cümlelerle kendi devrimini yapar. Biz onları okurken ya da dinlerken bütün bu zenginliği bize sunan akıllara hayran kalırız.
Okumalıyız; çünkü bu şekilde ifade gücümüz de gelişir ve hangi mesleği yaparsak yapalım, ifade gücünün önemli olmadığı hiçbir bir iş dalı yok. Çünkü ifadeler iletişimin tek unsuru… Daha sağlıklı iletişim kurabilmemiz için meramını anlatabilen ifadelere ihtiyaç duyarız. Bu ifadeler sayesinde ilişkide olduğumuz insanları daha iyi anlayabilir, kendimizi daha net anlatabilir ve onlarla yaşadığımız ilişkileri daha sağlıklı hale getirebiliriz.
Kitap Okumalıyız; çünkü dünyada neler oluyor, kendi ülkemiz ve dünya ulusları hangi coğrafyada hangi tarihi süreçlerden geçerek bu güne gelmişler, bütün bunları öğrenmek entelektüel birikimimizi artırırken yazmaya da artarız.
Okumalıyız; çünkü ile devam edecek başka başka cümleler kurabiliriz elbette, ama yazar olmak gibi bir derdimiz varsa diğer insanlardan daha çok okumalıyız. Dilin gelişimini, evrimini, devrimini, zenginliğini takip edemeyen, bunlarla dolmayan biri hangi çarpıcı ifadeleri yaratabilir. Yazar, dili, üslubu, meselesi ve ifade gücüyle okuyucuyu sarsmalıdır.
0% |