+90 549 654 72 54 +90 549 654 72 54 kitap@matbumedya.com
Kitap Çıkarmak-Kitap Bastırmak-Kitap Yayımlamak
ARA
SEPETİM
KİTAPLARIMIZYAZARLARIMIZBAŞVURU YAPFİYAT HESAPLAYARDIM KONULARIİLETİŞİM
Çalıştığımız YazarlarFulya Yaman

Fulya Yaman

Fulya Yaman
İsviçre de gurbetçi işçi bir ailenin iki çocuğundan ilki olarak 1975 de doğdu.
İlköğretim ve Orta öğretime denk gelen temel eğitimini İsviçre de tamamladı ve ailecek 1991 de Türkiye ye döndüler. Lise 2 ve 3. Sınıfı Yabancı temel eğitimli Bahçelievler Anadolu Lisesinde okuyarak bitirdi.
Aynı yıl 1993 de Sınav sistemini görmek için girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstilde Sanat ve Tasarım Ana bölümünü dalını kazanarak burada okudu ve eş zamanlı Tekstil piyasası için Freelance çalışmaya başladı.
Bir yandan hikaye notlarını aldı ve çizgi romanlar çizdi. Uzun zaman bunları sakladı, aynı zamanda kendi alanında Tasarım yarışmalarına da katılarak bir çok Tasarım yarışmasında ödül ve mansiyon ödülleri kazanarak yurt içi ve yurt dışı Sergilerde yer aldı.
Bildiği yabancı diller sayesinde çeşitli firmalarda ve hizmet sektöründe simültane Tercüman olarak çalıştı. Çeşitli ülkeler gezmekten çok keyif alıyor ve her sene mutlaka yeni bir gezi noktası belirlemek en büyük hobisi. Emekliliğini alınca Turizm bakanlığından rehberlik brövesi alıp Turist rehberliği yapmayı hayal ediyor.
Ayrıca okuduğu Mimar Sinan Üniversitesi nin Fen Edebiyat bölümünde Pedagojik Formasyon eğitimi aldı fakat Resim Öğretmenliği yapmadı. Yıllar sonra 2019 da bu formasyon eğitimini kullanarak Başkent Üniversitesinden Resimli Çocuk Psikoloji ve Testleri Uzmanlığı üzerine eğitim alıp başarılı oldu. Daha sonrasında Müzik ve ritim Terapi eğitimi alarak bu iki alanı birleştirerek bilinç altı farkındalık grup çalışmaları yapmaktadır.
Çocukluğunda başladığı ve Türkiye ye dönünce zamansızlıktan bıraktığı keman eğitime devam etmektedir. Aynı zamanda mini bir grup kurduğu arkadaşı Zekiye Yılmaz düetiyle Keman- Akordeon çalışmalarına devam etmektedir

Halen özel bir tekstil Firmasında Tasarımcı olarak çalışmakta, 3 kedisiyle birlikte yaşıyor ve yıllar önce taslak olarak not aldığı hikayeleri derlemekle meşgul...
Daha başka neler yapacak kendisi de bilmiyor, kafasında çok proje var.


Reportaj için:
https://baskentpostasi.com/roportaj/fulya-yaman-ile-cok-ozel-roportaj-r224.html
En Çok Tercih Edilen YayıneviEn Çok Dosya Gönderilen Yayınevi
0%