
Hayrettin Kağnıcı,
Makine Yüksek Mühendislik eğitiminden sonra kendi firmasını kurarak iş hayatına atılmış, CNC kontrollü sanayi makineleri konusunda uzun yıllar sektörde hizmet vermiş, özellikle çeliklerin kesilmesi ve şekil verilmesi konularında gerek pratik gerekse teorik olarak uzmanlaşmıştır. Eğitim kurumlarında ve birçok firmada konu ile ilgili uzmanlık eğitimleri vermiş makaleler yayınlamıştır. Mesleki hayatında şirket politikası olarak “Hedefimiz rekabet gücünüzü arttırmaktır.” slogan ve prensipleri ile sektörde öncü olmuştur.
Ülke gelişmesinde sivil toplum örgütlerinin çok önemli olduğuna inanmış lise ve üniversite yıllarından itibaren birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev almıştır. Bunların içinde önemlileri, TÜGİAD (Türkiye Genç İş Adamları Derneği), Beyaz Nokta Temiz Toplum Temiz Siyaset Derneği, TİAD (Takım Tezgâhları İş Adamları Derneği), Rotary Derneği olmak üzere sosyal içerikli birçok kurumda görev almıştır.
Hayrettin Kağnıcı 2021 yılında yazdığı “İnsan Böyle Bir Şey” isimli kitabında; insanlık tarihinde Tanrı, din ve inanç kavramlarının ilk olarak nasıl ve nerede oluştuğunu, dinlerin nasıl kabul gördüğünü ve din üzerinden toplumların nasıl kontrol edilebildiğini, paganizm, çok tanrılı ve tek tanrılı dinleri, gelecekte hayatımızın vazgeçilmezleri olacak yarı insan yarı makine androidler ile insanımsı robotlar sayborgları, robotlaşan dünyamızda “Bizlerin hâli ne olacak?” konularını işlemiş ve paylaşmıştır.
2023 yılında, dogmaların üzerinde yaratılan algı ve zihin haritası ile toplumlarım nasıl kolaylıkla yönlendirildiğimi, dinî eğitimin öne çıkartılıp rasyonel eğitim kalitesinin düşürülmesi sonucunda Müslümanların neden birbirlerini öldürdükleri, toplumların pasifleştirilmesi sonucunda ulusal kimliklerinin zayıflatılarak yok edilmesi ve bütün bunlara sebep olan beynimizin nasıl düşünce ürettiği konularının işlendiği “İnsanca Yaşamaktır Hayat” başlıklı kitabını yazmıştır
2024 yılında Müslümanların nasıl yönlendirildiğini ve sonucunda Müslümanların nedenini tam bilmedikleri hâlde birbirlerini öldürmelerini, liderlerinin dünyanın en zenginleri arasında oldukları hâlde neden Müslüman ülkelerin sefil ve yoksul hâlde bırakıldıklarını, temel sebeplerinin dogmalar üzerinden beynimizi nasıl kontrol edildiğini ve esas olarak beynimizin nasıl bir sistem ile çalıştığı ve bunlarla bağlantılı konular içeren “Müslümanlığa Yön Verenler” kitabını yazmıştır.
2025 yılında “Orta Doğu’da Müslümanlık Çökertiliyor mu?” başlıklı kitabı ile Orta Doğu’da Müslüman devletlerin nasıl yönlendirilerek çökertildiğini, parçalandığını ve ulus kimliklerinin yok edildikleri konusundaki araştırmalarını paylaşmıştır.
