+90 549 654 72 54 +90 549 654 72 54 kitap@matbumedya.com
Kitap Çıkarmak-Kitap Bastırmak-Kitap Yayımlamak
ARA
SEPETİM
KİTAPLARIMIZYAZARLARIMIZBAŞVURU YAPFİYAT HESAPLAYARDIM KONULARIİLETİŞİM
Çalıştığımız YazarlarÖmer Toprak

Ömer Toprak

Dr. Ömer Toprak, 1971 tarihinde Erzurum Tortum`da doğdu. Yedi yaşındayken Almanya`nın Nürnberg şehrine gidip ilkokulu orada okudu. 1983 yılında Türkiye`ye dönüş sonrası ortaokulu İzmir Kemalpaşa İmam Hatip Lisesi`nde, liseyi ise İzmir Atatürk Lisesi`nde bitirdi. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi`nden (Çapa Tıp) tıp doktoru olarak mezun oldu. Kütahya Domaniç/Çukurca köyünde 1 yıl pratisyen hekimlik yapıp sonrasında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Kliniğinde iç hastalıkları asistanı olarak çalıştı. Kasım 2000 tarihinde askerlik görevini Tunceli 4. Komando Tugayı`nda tamamladı. 2002 yılında iç hastalıkları uzmanı oldu, Ağrı Doğubayazıt Devlet Hastanesi`nde devlet hizmet yükümlülüğünü yaptı.
2003 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde nefroloji yandal eğitimi almaya başladı. 2005 yılında Amerika Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı`nda 1 yıl süreyle Prof. Dr. Alp İkizler`in yanında böbrek hastalıklarında beslenme konusu üzerinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2007 yılında nefroloji uzmanı olup, aynı yıl devlet hizmet yükümlülüğü nedeniyle Balıkesir Devlet Hastanesi`ne atanarak Balıkesir`in ilk nefroloji uzmanı olarak çalışmaya başladı. 2009 yılında iç hastalıkları doçenti oldu. 2012 yılında Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı`na öğretim üyesi olarak atanıp, yüzlerce tıp öğrencisi ve onlarca asistan ve iç hastalıkları uzmanının yetişmesine katkı sağladı ve onları Türkiye`nin tıp ordusuna kazandırdı. Balıkesir Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu`nun akademik danışmanı olarak 4 yıl görev yapıp, 2015 yılında Balıkesir`de ilk böbrek naklini yapan ekibin içine girdi.
Hasta ve hasta yakınlarının eğitimini de düşünüp Balıkesir`e geldiği andan itibaren her ay böbrek yetmezliği olan hasta ve hasta yakınlarına yönelik eğitim konferansları verdi. En son 133. eğitim konferansını üniversite hastanesinde yaptı ve bu konferansları sosyal medya üzerinden canlı olarak diğer insanlar da yararlanabilsin diye paylaştı. Ayrıca hasta ve yakınlarına yönelik onlarca eğitim videosu çekip, sosyal medya erişimine açtı. TRT-1 başta olmak üzere birçok ulusal ve yerel televizyon kanalında onlarca programa katılıp, başta böbrek yetmezliği olmak üzere herkesin bilinçlenmesi için sunumlar yaptı. İlgilendiği başlıca konular kronik ve akut böbrek yetmezlikleri, kontrast nefropatisi, diyaliz öncesi hasta ve hasta yakını eğitimi, kronik diyaliz programındaki hastaların diyalizden çıkarılabilmesi, sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşamdır.
Kalp anjiyoları başta olmak üzere damardan verilen iyotlu kontrast maddelerin böbrek yetmezliği yapma riskini azaltmak için yaptığı deneysel çalışma ile 2009 yılında nefroloji alanında verilmiş olan Roche Tıp Araştırma Ödülü`nü kazandı. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 50 civarında makalesi, kitap yazarlıkları ve çalışmalarına 1700 atıfı bulunmaktadır. Birçok tıp dergisinde hakemlik yapmaktadır. 2013 yılında, Balıkesir Üniversitesi öğretim üyeleri içinde yazılarına en çok atıf alan öğretim üyesi ödülünü ve yine 2013 yılında Balıkesir Tabip Odası Tıp Öğrencileri Komisyonunun yaptığı ankette Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bilimler Bölümünün en sevilen hocası ödülünü aldı. Türk Nefroloji Derneği başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası tıp meslek kuruluşuna üyeliği bulunan Dr. Toprak, hâlen Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı`nda öğretim üyesi ve Nefroloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Dr. Toprak, evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.
En Çok Tercih Edilen YayıneviEn Çok Dosya Gönderilen Yayınevi
0%