+90 549 654 72 54 +90 549 654 72 54 kitap@matbumedya.com
Kitap Çıkarmak-Kitap Bastırmak-Kitap Yayımlamak
ARA
SEPETİM
KİTAPLARIMIZYAZARLARIMIZBAŞVURU YAPYARDIM KONULARIÜYE GİRİŞİİLETİŞİM

İyi bir yazar olmak için neler yapılmalı?

İyi bir yazar olmak için neler yapılmalı?

İyi bir yazar olmak için neler yapılmalı?

  1. İyi bir okur olmak: İyi bir yazar, iyi bir okurdur. Farklı türlerde kitaplar okuyarak, farklı yazarların üsluplarını anlayarak, kelime dağarcığınızı ve hayal gücünüzü geliştirebilirsiniz.
  2. Yazmaya düzenli zaman ayırmak: Kitap yazmak için her gün, düzenli olarak az da olsa zaman ayırmalısınız. Düzenli bir yazı programı oluşturduğunuzda yazma melekeleriniz gelişecektir. Yazma eylemini bir program dâhilinde yapın, kendinize hedefler belirleyin ve yazma alışkanlığı edinin.

  3. Araştırmak, notlar almak: Kitabınızda ele alacağınız konular, kişiler, mekânlar hakkında araştırma yapın. Detaylı araştırmalar yaparak kitabınızı daha gerçekçi hâle getirebilirsiniz. Araştırma yapılmadan yazılan kitap yüzeysel kalacaktır ve bu sığlık okurun kitabınızı bir kenara koymasına neden olacaktır.
  4. Gözlem yapmak: İyi bir yazar, iyi bir okurdur ve aynı zamanda iyi bir gözlemcidir. İyi gözlem yapan yazarlar, kitabındaki tüm ayrıntılara hakim olur. Kötü bir karakterin gülüşünden yürüyüşüne, konuşmasından yemek yemesine kadar tüm detayları okuruna ustalıkla veren yazarlar, okuruna kitap süresince enfes anlar yaşatır.
  5. Sözlük okumak: Kelime dağarcığınızı geliştirmek, kelimelerin birincil, ikincil veya üçüncül anlamlarını öğrenmek ve bu sayede anlam derinliği sağlamak için sözlük okumalısınız. Sözlük okumadığınızda, kısıtlı bir kelime kadrosuyla eserinizi yazdığınızı fark edeceksiniz. Kısır bir anlatım tehlikesiyle karşı karşıya kalmamak için her fırsatta sözlük okumanızda yarar var…
  6. Dil bilgisi, yazım ve imla kurallarına çalışmak: Kitabınızı yazdıktan sonra yayınevlerine gönderdiniz ve değerlendirme bekliyorsunuz… Eğer kitabınızda çok sayıda yazım ve imla hatası varsa yayınevlerinin fazlasıyla kalın olan duvarlarını aşma ihtimaliniz azalacaktır. Bu nedenle asgari şartları sağlamalı ve dil bilgisi konusunda kendinizi geliştirmelisiniz.
  7. Vazgeçmemek, ustalaşana değin ısrar etmek: İyi bir yazar, her gün sahilde kumdan kale yapan kişiye benzer. Ertesi sabah dalgaların kaleyi yıktığını görüp yeniden yapar ve ertesi gün yeniden… Emekler boşa gidiyor gibi görünse de her geçen gün kale yapma konusunda daha pratikleşip ustalaşmaktadır. Ve öyle bir gün gelecektir ki dalgaların yıkamadığı bir kale ortaya çıkacaktır. Yazarlar da ilk yazdığı eserlerde başarıya ulaşamasalar bile ikinci, üçüncü, dördüncü kitaplarını yazarak başarıya ulaşma şanslarını artırabilir.

 

En Çok Tercih Edilen YayıneviEn Çok Dosya Gönderilen Yayınevi
0%