+90 549 654 72 54 +90 549 654 72 54 kitap@matbumedya.com
Kitap Çıkarmak-Kitap Bastırmak-Kitap Yayımlamak
ARA
SEPETİM
KİTAPLARIMIZYAZARLARIMIZBAŞVURU YAPFİYAT HESAPLAYARDIM KONULARIİLETİŞİM

Kitap Çıkarırken Kapak Tasarımına Dikkat

Kitap Çıkarırken Kapak Tasarımına Dikkat

İlk kez kitap yazan yazarlar için kapak tasarımı en merak edilen noktaların başında gelir. Bu merak tabiidir. Yazarlar için heyecan verici süreç olan kapak tasarımı aşaması için Tilki Kitap Yayın Grubu olarak bazı önerilerimiz var. Bu önerileri, kapak tasarım aşamasında dikkate almanız yararınıza olacaktır.

  • Estetik kaygılar her zaman göz önünde bulundurulmalı: Tasarım, sanattır. Sanat, estetiktir. Kitabınızın kapağı tasarlanırken estetik kaygılardan taviz vermemelisiniz.
  • İçerikten tamamen ayrı bir kapak tasarımı olmamalı: Kapak tasarımınız, belli ölçüde içeriğe dair fikir vermelidir. İçerikle alakasız bir kapak, okurunuzu doğrudan, ilk bakışta hayal kırıklığına uğratacaktır.
  • Kitabın konusuna uygun bir tema seçilmeli: Kapak tasarımında aşk, bilim kurgu, korku gibi temalar da içerik gibi dikkate alınmalıdır. Korku kitapları için güncel trendler takip edilmeli, piyasada bu alanda çıkan kitapların kapak tasarımlarının ne şekilde ele alındığı araştırılmalı ve kapak tasarımı buna göre yapılmalıdır.
  • Özgün tasarımdan taviz verilmemeli: Kitabınız için çok güzel, kitabınızın içeriğini anlatan bir kapak fikri buldunuz ancak bu çok klişe bir fikirse, kitabınız o alandaki yüzlerce eser arasında fark edilmeden depolara geri gönderilecektir. Ancak özgün bir kapak tasarımı ile dikkat çekebilir, diğer kitaplardan ayrışabilir, kitabınızın başarısını artırabilirsiniz.
  • Merak uyandırıcı unsurlar olmalı: Kitabınızın kapağında bazı ögeler bulundurmalı ve okurda merak uyandırıcı bir etki yaratmalısınız. Okurlar, kitabınızın kapağını incelediğinde merak duygusunun tetiklemesiyle kitabınızın sayfalarını araştırmaya başlar veya arka kapak yazısını okursa, şayet kitap almaya niyeti de varsa ikna olacaktır.
  • Ön kapak, sırt ve arka kapak bir bütün olmalı: Kitap kapağı bir bütündür. Kitap kapağının üç unsuru vardır: ön kapak, arka kapak ve sırt. Ön kapaktaki tasarım, sırt ile birleşerek arka kapağı da alarak bir bütün oluşturur. Bu üç tasarımın birbirinden ayrı olmaması, birlikte bakıldığında ahenkli bir görüntü vermesi gerekir.
  • Dikkat çekici bir arka kapak yazısı: Kitabınızın ön kapağı şık, başlığı dikkat çekici, fontları güzel, puntosu göz yormuyor… Peki, bununla bitiyor mu iş? Hayır. Kitabınıza şık, sade ve öz bir arka kapak yazısı yazmalısınız. Arka kapak yazısını başarılı bir şekilde ele aldığınızda, okurun ikna olması kolaylaşacaktır.
  • Kitabımı kendim tasarlayabilir miyim?: Yüzlerce kitap tasarımı yaptıysanız, evet. Ancak daha önce kitap kapağı tasarımı yapmadıysanız, hayır. Kapak tasarımı, profesyonelce ele alınması gereken, çok fazla teknik detayı olan, basit gibi görünen ancak karmaşık bir iştir. Bu nedenle profesyonellerden yardım almanız elzemdir.

 

En Çok Tercih Edilen YayıneviEn Çok Dosya Gönderilen Yayınevi
0%