+90 549 654 72 54 +90 549 654 72 54 kitap@matbumedya.com
Kitap Çıkarmak-Kitap Bastırmak-Kitap Yayımlamak
ARA
SEPETİM
KİTAPLARIMIZYAZARLARIMIZBAŞVURU YAPYARDIM KONULARIÜYE GİRİŞİİLETİŞİM
Çalıştığımız YazarlarYalçın Diker

Yalçın Diker

1960 yılında doğdu. 1981 yılında Deniz Harp Okulu Uluslararası İlişkiler ana bilim dalından mezun olarak Deniz Kuvvetleri`nde gemi komutanlığı da dahil olmak üzere çeşitli gemi ve karargahlarda görev yaptı.
1999 yılında Deniz Kuvvetlerinden ayrılarak Kanada`ya yerleşti. Kanada`da etkili bir Türk diasporası oluşturmak amacıyla sivil toplum örgütleri yönetim kurullarında dernek başkanlığı da dahil çalışmalar yaptı.
2006-2010 tarihleri arasında T.C. tarafından Kanada Türklerinin resmi temsilcisi olarak görevlendirildi.
2006 yılından bu yana Montreal`de yayınlanan Bizim Anadolu gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.
2017 yılında ailevi nedenlerle geçici olarak Türkiye`ye dönerek Karaburun`da Küçükbahçe köyüne taşındı. 2018-2021 yılları arasında Karaburun Batı Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Karaburun İmece Park inisiyatifinin kurulmasına önayak oldu. 2021 yılına kadar kooperatif başkanlığı görevini üstlendi.
Halen Kanada ile Türkiye arasında mekik dokuyan Yalçın Diker`in asıl uzmanlık alanı Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, göçmenlik ve diasporadır. İstanbul Üniversitesi`nde Uluslararası ilişkiler, Deniz Harp Akademisi ve Carleton Üniversitesi`nde Avrupa Birliği konularında üç ayrı yüksek lisans diploması ile İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden Doktora diploması bulunmaktadır.
Yalçın Diker evli iki çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.
En Çok Tercih Edilen YayıneviEn Çok Dosya Gönderilen Yayınevi
0%