+90 549 654 72 54 +90 549 654 72 54 kitap@matbumedya.com
Kitap Çıkarmak-Kitap Bastırmak-Kitap Yayımlamak
ARA
SEPETİM
KİTAPLARIMIZYAZARLARIMIZBAŞVURU YAPFİYAT HESAPLAYARDIM KONULARIİLETİŞİM
Yayınlanan KitaplarAraştırmaTanzimat Sonrası Osmanlı İmparatorluğu Bütçe ve Kesin Hesaplarının Analizi
KİTAP DETAYLARI
37%
İndirimli
231.21 TL
Yazar Fatih Sefa Topçu
Piyasa Fiyatı 367.00 TL
Satış Fiyatı 231.21 TL
ISBN / Yayınevi 9786258163667 Tilki Kitap
Kitap Türü Araştırma
Kitap Bilgisi Dili Türkçe, 576 Sayfa, Genel Seri 3067, 150 X 230 mm, Basım Yılı 2023
İç Sayfa Kağıt Türü 2. Hamur Enso/Holmen, Siyah Beyaz, 60 gram, Font Minion Pro 10-12 Punto
Kapak Cilt Renkli, Kuşe/Amerikan Bristrol, 200-300 gr, Amerikan Cilt, Mat Selefon
Editör Ahmet Güler
Son Okuma Dr. Hakan Özkütükçü
Mizanpaj Yasemin Er
Kapak Tasarım Yasemin Er
Bu ürünü kredi kartı veya EFT/havale yöntemiyle 231.21 TL'ye satın alarak, kendiniz veya başkası adına sipariş verebilirsiniz. Mesai günleri içerisinde saat 12:00'a kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir.
Osmanlı İmparatorluğu`nun, XVII. yüzyıldan itibaren Avrupalı devletlerin teknolojik gelişmeler eşliğinde yaşadığı askerî, siyasi ve sanayi atılımları karşısında geri kalmışlığı, Osmanlı aydınlarınca sorgulanmaya başlanmıştır. Osmanlı devlet adamlarınca da açık olarak dile getirilen askerî, siyasal ve ekonomik kurumlarda geri kalmışlık ve yönetimsel problemler saklanamaz olmuştur. XIX. yüzyıla ulaşıldığında, bahsi geçen sorunlar artık sürdürülemez hale gelmiş ve Tanzimat Fermanı ilan edilerek kapsamlı bir reform hareketine girişilmiştir.
Bu bağlamda Tanzimat ile başlayan süreçte Maliye Nezareti kurularak mali disiplin ve denetiminin ön plana çıktığını görüyoruz. Çıkarılan nizamname ve salnameler ile mali kurallar getirilmeye ve geliştirilmeye gayret edilmiştir. Avrupa`da uygulanan mali bütçe yapma teknik ve yöntemleri benimsenerek yıllık gelir, gider ve yatırım planları ile bunların denetiminin yapıldığı sal muhasebe kayıtları (kesin hesap) tutulmaya başlanmıştır. 1876 Kanunuesasi içerisinde bütçe hakkı ve kesin hesap kanunlarını ihtiva eden maddelere yer verilerek, bu durum anayasal hak ve güvenceye kavuşturulmuştur.
Kitapta, Tanzimat sonrası dönemde hazırlanan mali bütçeler ile kesin hesap cetvelleri, mali analiz ve tablolar eşliğinde incelenerek İmparatorluğun son yüzyılına farklı bir bakış açısı ile yaklaşılmıştır. Arşiv belgelerinden yapılan çeviriler kitabın sonunda verilmiştir. Araştırmacı ve okuyuculara, ilgi duydukları alanlarda inceleme ve araştırma yapma kolaylığı sağlamak istenmiştir.
En Çok Tercih Edilen YayıneviEn Çok Dosya Gönderilen Yayınevi
0%