Sevgili Yazar Adayı,
Yayıncılık hayalinizin ilk adımında sizi içtenlikle selamlıyoruz.
Tilki Kitap, yazardan destek alan profesyonel yayıncılık modeliyle çalışır.
Adım adım yayın süreciniz: Başvuru, Değerlendirme, Sözleşme, ISBN alım, Editasyon, Mizanpaj, Kapak Tasarımı ve nihayetinde baskı şeklindedir.
• ISBN işlemleri yapılıyor mu?
Evet.
• Kitap kaç günde basılır?
30-45 gün.
• Kaç adet kitap basılıyor?
1000 adet.
• Yazar ne kadar telif kazanır?
Kâr oranından %50.
• Ne kadar ücret öderim?
Bu dosyanın hacmine göre değişmekle beraber 15.000-45.000 TL arasında diyebiliriz.
Yayınevi olarak en temel prensiplerimizden biri, telif hakkının her zaman yazarda kalmasıdır. Yayınevimiz, sadece eserin basım, dağıtım ve satış süreçleri için bir yıl süreyle sizden izin alır.
Diğer yayınevlerinden farklı olarak telif hakkı hep size aittir ve dilediğiniz zaman sözleşmeyi tek taraflı olarak feshederek bu hakkınızı özgürce kullanabilirsiniz. Kitabınıza özel ISBN alınır, bandrol temin edilir.
Dil bilgisi kontrolleri, kapak tasarımı, mizanpaj gibi işlemler uygulanır. Bu süreçte her adım, yazarın onayının ardından bir sonraki aşamaya geçer.
Kitaplar dijital veya tabaka baskıyla basılır.
Kitabınız D&R, BKM, Idefix, Trendyol, Hepsiburada, Amazon, İllakitap başta olmak üzere kitap satılan yüzlerce platformda satışa sunulur. Ayrıca amazon ile dünyanın her yerinden satın alabilir olur. Aynı zamanda Avrupa’nın en büyük stoklu kitap tedarikçisi tikla24.de ile de tüm Avrupa ülkelerinde satışa sunulur.
Sözleşme tarihinden itibaren bir yıl içerisinde 1.000 adet satış rakamına ulaşan yazara iki ödeme yapılır:
Kitap fuarlarına katılıyor muyuz?
Yayınevi olarak, yirmi yılı aşkın süredir başta TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı olmak üzere birçok önemli kitap fuarına aktif olarak katılım göstermekteyiz. Yazarlarımızın fuar deneyimini en iyi şekilde yaşamaları ve okurlarıyla birebir temas kurabilmeleri için destek sağlamaktayız.
Fuarlara katılım sağlayacağımız tarihleri ve etkinlik detaylarını, yayınevimizin web sitesinde ve yazar paneli üzerinden duyurmaktayız. Yayınevimiz, imza gününüzün tanıtımını yapmak için afiş tasarımı ve stant içi duyurularla sizi destekler.
Kitabınız fuar standında satılır mı?
İki bin beş yüz kadar kitap yayımlamış bir yayınevi olarak fuarlarda stant alanının hacmi dolayısıyla her kitaba yer verememekteyiz.
En büyük öncelik fuara katılan yazarlarımızın kitaplarıdır. Fuara katılan yazarlarımızın kitapları, imza saatine özel olarak temin edilmekte ve stant alanında satışa sunulmaktadır. Daha sonraki öncelik yeni çıkan kitaplardır. On yıl önce yayımlanmış kitaplar, sınırlı stok nedeniyle fuarlarda yer alamayabilir.
Çok önceden yayımlanmış olsa dahi fuarlara katılmak isteyen yazarlarımıza her zaman imkan sağlamaktayız. Yayınevimiz, imza gününüzü destekleyici tüm görsel, lojistik ve tanıtım desteğini sağlar.
Yazardan dosyasının özgün olması, dosya tanıtımında aktif olması ve sözleşmelere uyum sağlaması beklenir.
Adres: Caferağa Mahallesi, Sakız Gülü Sokak, Kazdal Apartmanı, No:28, Daire:5, PK: 34710 Kadıköy/İstanbul
Telefon: +90 543 204 03 40
E-Posta: tilki@matbumedya.com
Web: www.tilkikitap.com

| 0% |