"Bir toplumda birilerinin menfaatine ters düşen durumlar varsa ne olursa olsun o durumlara bir kılıf uydurulurdu. İnsanlar, çıkarları doğrultusunda hareket ettiği sürece de bu döngü hep devam edecekti."
Münir Ağa, herkesin dilediği şekilde, dilediği inançta ve özgürlükte yaşamasını savunan bir köy ağasıydı. Tıpkı Yamaç köyünün sakinleri gibi... Ancak dünyada insanların özgürlüğünden, iyiliğinden ve şefkatinden daha önemli şeyler vardı; çıkar, iftira, yalan ve hırs... Münir Ağa, ailesi hatta Yamaç köy de bu daha önemli olan olguların önünde duruyordu...
Huzurevinde kalan Sevcan Teyze, küçük Zeynep'e anlattığı hikâyelerle geçmişe gidiyor ve anlatılan hikâyelerin gerçekliğine, Sevcan Teyze'nin neden bu halde olduğununa tanık oluyoruz. Şeyma Çetrez İnsan ve Hüsran'da çıkarlar uğruna yitip giden hayatları, menfaat uğruna yok olan bir köyü etkileyici bir dille okura aktarıyor.
12 Kasım 1997 yılında Ağrı Merkez de doğdum ilköğretim ve ortaöğretim hayatımı Ağrıda geçirdim.
Lisede Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesinden Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Akabinde İkinci Üniversite olarak Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde Çok sevdiğim alan olan Tarih Bölümünden mezun oldum. Bir yandan da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinden hem Sosyal Hizmet hem de Çocuk Gelişimi Bölümlerinin Lisansını tamamladım. Üniversite hayatımda aktif olarak Engelsiz Hayat Topluluk başkanlığını yaptım ve bu alanda bir çok çalışmalar yapıp, engelli, yaşlı ve çocuklar ile ilgili bir çok program düzenledim.
Şuan Ağri İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Tarih ana bilim dalı Yeni Çağ Alanında yüksek lisans yapmaktayım.